De ce sa configurati Redis cu WordPress?

De ce sa configurati Redis cu WordPress?

Redis ( Remote Dictionary Server )  este un depozit de structuri de date in memorie, utilizat ca baza de date distribuita , in memorie cheie-valoare, cache si broker de mesaje, cu durabilitate optionala. Redis accepta diferite tipuri de structuri de date abstracte, cum ar fi:

Cum functioneaza Redis:

Sa presupunem ca aveti o aplicatie web care ruleaza pe un server care utilizeaza o baza de date precum MySQL. Aplicatia web trebuie sa recupereze unele inregistrari din această baza de date. Astfel de interogari dureaza ceva timp pentru a returna inregistrarile solicitate. Si daca interogarea este lenta, un utilizator care asteapta datele respective mai mult de un minut poate avea o experienta proasta.

Cu toate acestea, Redis este conceput pentru a face o astfel de procesare mai rapida si eficienta. Cu acesta, este posibil sa stocati datele procesate de o interogare a bazei de date MySQL in interiorul unei instante de cache Redis. Acest lucru permite ca datele sa fie preluate direct din memoria serverului. In acest fel, aplicatia nu se va intoarce pana la baza de date.

In schimb, serverul web poate verifica cu Redis daca are datele pe care le doreste. Deci, atunci cand se efectueaza un alt apel si necesita aceeasi tranzactie de interogare, in loc sa interocheze din nou serverul MySQL, Redis va servi cererea din memoria cache a obiectelor.

De ce sa configurati Redis cu WordPress?

Avantajul activarii Redis Cache in instalarea dvs. WordPress este acela de a livra continutul catre client mai rapid. WordPress face multe cautari de interogari MySQL si este foarte lent atunci cand obtineti mult trafic.

Intr-un astfel de caz, memoria cache Redis joaca un rol vital si poate fi capabila sa realizeze acel caz de utilizare. Redis va fi o baza de date, de perechi cheie-valoare bazata pe memorie, unde stocheaza toate datele cheie-valoare in memorie. Prin urmare, este o solutie de stocare rapida in cache pentru partea serverului, cum ar fi WordPress.

Vom configura un cache de obiecte Redis care va optimiza utilizarea bazei de date WordPress. Obiectul Redis poate fi folosit pentru a stoca cache-ul iesirilor cererii pentru o anumita interogare trimisa la serverul MySQL. Când alti vizitatori au accesat aceeasi postare sau acelasi articol, acesta va fi servit din memoria cache a obiectelor in loc sa interogheze serverul MySQL.

Astfel, eliminati cererile frecvente la baza de date WordPress MySQL prin memorarea in cache a interogarilor complexe si serviti iesirile stocate in cache pentru urmatoarea solicitare similara. Acest lucru va elimina singura calatorie dus-intors de intoarcere la serverul MySQL si va imbunatati timpul de raspuns al serverului si viteza site-ului.

Instalare Redis in Debian 11, Ubuntu 22.04:

$ sudo apt update

$ sudo apt upgrade

$ sudo apt install redis-server

$ sudo systemctl enable redis-server

& nano redis.conf

  • maxmemory 256mb
  • maxmemory-policy allkeys-lru

$ sudo systemctl restart redis-server

$ sudo apt install php-redis

Test Redis:

$ redis-cli

127.0.0.1:6379> ping

PONG

Mai multe exemple de linie de comandă redis-cli:

$ redis-cli info

$ redis-cli info stats

$ redis-cli info server

Redis Object Cache pentru WordPress: Pentru ajutor sau a implementa Redis Object Cache ne puteti contacta prin formularul de Contact sau adresa de email: office@dataopen.ro

dataopen.ro